No-coses

Autor:
Han, Byung-Chul
Editorial:
Penguin Random House Grupo Editorial España
ISBN
9788419013576
Idioma
Catalán
Publicado
2022
Formato
application/epub+zip
Marca de agua digital
6,99€

Ja no habitem la terra i el cel, sinó Google Earth i el núvol. La informació domina el nostre entorn de vida, i les coses palpables passen cada cop més a un segon pla.

El món com a esfera d'informació se superposa al món com a constel·lació de coses, i aquesta transició modifica substancialment la nostra percepció i relació amb el món.

Avui dia el món s'està buidant de coses per omplir-se d'informació inquietant com veus sense cos. La digitalització desmaterialitza i desposseeix de cos al món. Enlloc de guardar records, emmagatzemem immenses quantitats de dades. Els mitjans digitals substitueixen d'aquesta manera la memòria, i ho fan sense emprar violència ni massa esforç. La informació falseja els esdeveniments. S'alimenta de l'estímul de la sorpresa. Però no dura gaire. Ràpidament sentim la necessitat d'estímuls nous i ens acostumem a percebre la realitat com una font inesgotable. Com caçadors d'informació, ens enceguem davant de les coses silencioses, discretes, fins i tot les habituals, les petites i les comuns, que no ens estimulen, però que ens ancoren a l'ésser.

Aquets nou assaig de Byung-Chul Han gira al voltant de les coses i les no-coses. Transitant des d'una filosofia de l'smartphone fins a una crítica a la intel·ligència artificial des d'una nova perspectiva. I, al mateix temps, recupera la màgia d'allò sòlid i tangible i reflexiona sobre el silenci que es perd entre el soroll de la informació.

Crítiques:
«Byung-Chul Han és un filòsof necessari per a conèixer el que les xarxes socials i el ciberespai fan amb cadascun de nosaltres».
La Razón

«Byung-Chul Han és el pensador de referència del nou mil·lenni i el que critica amb més contundència els vicis de la societat connectada: de la dependència de les xarxes socials a l'empatx de sèries de televisió. La seva darrera crida d'atenció ésNo-coses».
El Mundo