Badia i Pujol, Jordi

Jordi Badia i Pujol (Callús, 1963) és llicenciat en Filologia Catalana per la Universitat de Barcelona i, d'ençà que tenia dinou anys, ha treballat de corrector per a editorials, a l'administració i, sobretot, en mitjans de comunicació com ara TVE-Catalunya, Televisió de Catalunya i el setmanari El Temps. Actualment, és cap d'estil del diari VilaWeb, on a més publica regularment articles de divulgació lingüística a la secció "Ras i curt". Així mateix, és corrector editorial i, des del maig del 2018, escriu un piulet de llengua a Twitter cada dia feiner. A més, manté un blog on publica sobretot articles relacionats amb la llengua.

És coautor d'El llibre de la llengua catalana i de Resolguem dubtes, i també ha escrit llibres de llengua adreçats a alumnes de secundària.

eBook
Imagen de Memorias (1993-2011). Años decisivos

Memorias (1993-2011). Años decisivos

Un recorrido por el período de mayor influencia del gobierno catalán en España.
Temas Sociedad
eBook
Imagen de El caminante frente al desfiladero

El caminante frente al desfiladero

El pensamiento político de Jordi Pujol, desde la Transición hasta hoy, sobre el encaje entre Cataluña y España, desde la ilusión al desencanto, y de allí al proyecto soberanista.
Temas Sociedad
eBook
Imagen de Historia de una convicción. Memorias (1930-1980)

Historia de una convicción. Memorias (1930-1980)

Las esperadas memorias de uno de los grandes protagonistas de la política española contemporánea.
Temas Sociedad
eBook
Imagen de Tiempo de construir. Memorias (1980-1993)

Tiempo de construir. Memorias (1980-1993)

Jordi Pujol revela datos inéditos y esclarece episodios cruciales de nuestra historia reciente.
Temas Sociedad
eBook
Imagen de Memòries (III)

Memòries (III)

En un epíleg prudent però clar, Jordi Pujol parla del risc que l'actual política espanyola porti Catalunya a una difícil situació entre la residualització i l'opció independentista.
Temas Literatura
eBook
Imagen de Memòries  (II)

Memòries (II)

Jordi Pujol parla de fets transcendentals i de personatges de primer ordre amb la franquesa d?un polític ?enretirat?, com diu ell
Temas Literatura
eBook
Imagen de Notícia del present

Notícia del present

Un recull de prop de dos-cents quaranta textos que reflecteixen el pensament de Pujol en els vessants polític, econòmic, ètic, teòric, social i cultural i que han vist la llum en tota mena de publicacions. Notícia del present inclou prop de dos-cents quaranta textos que reflecteixen el pensament (...)
eBook
Imagen de Sembrar, treballar, recollir

Sembrar, treballar, recollir

Un recull dels 250 textos de l' Butlletí del Centre d'Estudis Jordi Pujol entre 2005 i 2011. Des que va deixar la presidència de la Generalitat de Catalunya a finals del 2003, Jordi Pujol ha mantingut una presència pública constant i molt escoltada. Alliberat de la càrrega diària de la gestió (...)
eBook
Imagen de Entre el dolor i l'esperança

Entre el dolor i l'esperança

Per primer cop des de la confessió del 2014, Jordi Pujol aborda a fons qüestions com el procés independentista i la reacció de l’Estat, el seu llegat polític i la seva situació personal.
Temas Sociedad
eBook
Imagen de Salvem els mots

Salvem els mots

Jordi Badia recull dos-cents mots que estan en perill d'extinció i que, entre tots, cal que salvem i reivindiquem A cal dentista, hi aneu quan teniu una "dent corcada" o una "càries"? Per assistir a una celebració, "us arregleu", hi aneu "mudats" o ben "empolainats"? Trobeu que l'alemany és un (...)
Temas Lenguas
1 2 Siguiente